Henk Dissel

Biography

henk_disselAls tweejarig jochie stond hij al op de tafel te zingen. Henk Dissel is nu zeventien en hij zingt nog steeds. Landelijke bekendheid kreeg hij in een nieuw programma van de TROS: Sterren.nl Academy. In Sterren.nl Academy kregen drie jonge zangtalenten de kans om uit te groeien tot een echte ster. Henk werd tijdens zijn vakantie in Zeeland overvallen door een televisieploeg van de TROS.

Ze kwamen hem vertellen dat hij een van de drie finalisten is van Sterren.nl Academy. “We hebben het met de hele buurt gevierd met een barbecue en natuurlijk champagne”, vertelt Henk. De ouders van Henk, Henk senior en Sandra Dissel, zijn blij dat hun zoon deze kans krijgt. “Henk wil alleen maar zingen, het is zijn enige hobby. Hij is nu klaar met zijn opleiding motorvoertuigen dus dit komt precies op tijd”, zegt een trotse Henk senior.

In 2004 had Henk zijn eerste grote optreden in het Figi theater. Drie jaar later ontmoette Henk in datzelfde theater tekstschrijver Emile Hartkamp. Henk werd uitgenodigd om een nummer op te nemen. Met dit liedje, ‘De route van mijn leven’, heeft de jonge Zeistenaar de jury van Sterren.nl Academy overtuigd van zijn zangtalent. Als Henk bewijst dat hij van de drie jonge talenten die meedoen aan het nieuwe TROS-programma het best presteert, mag hij optreden tijdens een TROS muziekfeest. Zijn single “10 seconden” wordt zeer goed ontvangen.

In mei 2009 komt Henk met zijn nieuwe single ‘Ik wil jou’. DIt nummer belandt zelfs twee maal in de top 100. Ook het jaar 2010 was voor Henk een zeer mooi jaar. In dit jaar bracht hij namelijk twee nieuwe singles uit. De beide singles ‘Vanavond’ en ‘Ik geloof nog steeds in jou’ wisten de top 100 te behalen. De daarop volgende single genaad ‘Alleen maar jou’ stond ook wekenlang in de Single Top 100.

De nieuwe single ‘Denk je nog wel aan mij’, opgenomen in de studio van Evert Abbing (o.a Lois Lane, Marco Borsato en Glennis Grace) verschijnt halverwege oktober van 2011 in samenwerking met het label ABC Entertainment, dat al enige tijd het management van Henk verzorgt. De single is enorm succesvol; airplay op vele radiozenders, TV optredens, een 28e positie in de Single Top 100 en een steeds voller wordende agenda vallen hem ten deel.

In de lente van 2012 verschijnt de single ‘Lange nacht’. het hoogtepunt van 2012 is het winnen van de Halftime Show bij De Toppers! Henk mocht op 17,18 en 19 mei in een bom volle ArenA optredens verzorgen met een 4-tal artiesten. In het najaar kwam de knallende opvolger van ‘Lange nacht’, genaamd ‘Een Bom’, uit en werd opnieuw een hit met 10 weken in de Single Top 100.

HENK DISSEL BOEKEN KLIK HIER!!