Marlane

Biography
biomarlane02Marlane werd geboren in juli 1995 in het Betuwse dorpje Ochten
Al snel werd duidelijk dat er behoorlijk wat muziek zat in kleine Marlane. Ze danste en zong er al snel op los. Nadat Marlane op haar zesde verjaardag een karaoke set voor haar verjaardag kreeg was het niet meer stil te krijgen in huize Dirksen. Het entertainen zit in haar bloed en al snel is ze te zien op tal van Nederlandse podia. Wat begon bij een zangpartij tijdens een buurtfeest groeide uit tot leuke grote en kleine evenementen, als de 4-daagse feesten in Nijmegen, het Waalkadefeest in Tiel, de heideweek in Ede, de Rijnweek in Rhenen, het Betuwse Spektakel en vele andere leuke festivals en evenementen. Maar Marlane was natuurlijk vooral te vinden in kroegen en bij feesten. De spontane zangeres is regel- matig te gast in diverse radio en tv programma’s. Zo deed ze mee met het SBS 6 programma ‘Popstars’, was ze één van de deelnemers tijdens de eerste editie van het SBS 6 programma Bloed Zweet En Tranen.
 
Daarnaast was ze afgelopen jaar (2014) één van de 3 finalisten voor een optreden bij het ‘Mega Piraten Festijn’ in het Gelredome in Arnhem. Was ze te zien in het RTL TV programma “Jouw vrouw, mijn vrouw” met Alice Maywood. Mede dankzij dit soort programma’s heeft ze veel camera ervaring opgedaan die haar zeer goed van pas komt.
 
Inmiddels volgt ze alweer 5 jaar zanglessen bij Alice Maywood, en beschikt Marlane over een zeer uitgebreid repertoire waarvan de songs stuk voor stuk prima inzetbaar zijn tijdens haar optredens.
 
Nauurlijk hoort daar ook haar eigen repertoire bij. Zoals haar eerste single “Pasadena” een cover van de Maywood klassieker die verscheen in 2011. Maar ook het uit 2012 daterende, aanstekelijke “Wat Een Leven”. In 2013 brengt Marlane twee singles op de markt. Een eigentijdse vertolking van Arne Jansen’s “Zeg Eens Meisje”, door Marlane omgedoopt tot “Zeg Eens Schatje”, en in juni 2013 verschijnt de single “Wat Kan Mij Het Schelen”. Een nummer dat prima scoorde in de Nederlandse top 30 en de Mega Top 100. Dit succes smaakt naar meer en samen met haar vaste producent Mario Veldman wordt er alweer gewerkt aan een nieuwe single. Die komt maart 2014 op de markt. De titel “Kleine Dingen”. Een eigenwijs eigentijds Zuid Afrikaans nummer dat door Alice Maywood van een Nederlandse tekst wordt voorzien. Nog voordat “Kleine Dingen” is uitgebracht is Marlane alweer aan een nieuwe single bezig. Die single verschijnt begin oktober en krijgt de titel “Met een beetje liefde”. Een pakkend nummer dat bijzonder goed wordt ontvangen bij publiek en de Nationale radio en tv zenders. In april van 2015 verschijnt er opnieuw een single van Marlane, dit keer met de titel “Gevrij”. Marlane houdt niet van stil zitten en samen met haar vaste team verheugd de zangeres zich alweer op haar nieuwe project dat in de zomer van 2015 en 2016 zal verschijnen.