Martin van Doorn

Biography

martin-van-doornHet jaar 2008 kon niet mooier beginnen voor Martin van Doorn. Een lang gekoesterde wens kwam uit: een concert in het Beatrix Theater in Utrecht op 24 maart. Van dit concert is een prachtige DVD en CD gemaakt die wordt uitgegeven door JWH Producties.

Voor wie Martin nog niet kent zullen we wat meer over hem vertellen.

Geboren op 22 september 1970 is Martin van Doorn een geboren en getogen Utrechter.
Midden jaren negentig is hij als professioneel zanger begonnen.

Martin bracht in het begin van zijn carrière de CD “Zing met me mee” uit, een album met enkele covers en o.a. een zelfgeschreven nummer. Ook heeft Martin in die tijd in veel shows en commercials gedaan en mede daardoor is zijn zangcarrière in een stroomversnelling terecht gekomen. Op 31 januari 2004 komt Martin uit met zijn laatste album “Geen Seconde Zonder Jou”.

Later volgt het Tros TV programma “Een Ster In 40 dagen” waarvan Martin één van de finalisten was. Dankzij dit TV programma, met meer dan 1 miljoen kijkers per week, is Martin bekend geworden bij het grote publiek.

Martin is in 2005 uitgeroepen tot Utrechts zanger van het jaar. En niet voor niets; door zijn oorspronkelijkheid en vriendelijke persoonlijkheid hebben veel Utrechtenaren Martin in hun hart gesloten. Ondertussen wordt er hard aan de zangcarrière gewerkt: optredens in het land, maar Martin was ook te de voorprogramma’s van Wolter Kroes, Gerard Joling, Jan Smit en Marianne Weber. Samen met Marianne Weber heeft Martin ook nog enkele duetten gezongen tijdens haar optredens door het land.
In juni 2005 werd Martin gevraagd het nummer “Als De Morgen Nooit Meer Komt” te zingen tijdens de crematieplechtigheid van Utrechts grootste kleinkunstenaar Herman Berkien. Dit nummer mocht hij ook ten gehore brengen bij de indrukwekkende herdenkingsceremonie van ,David DiTommaso, de franse voetballer van FC Utrecht, die veel te jong overleed. Martin’s bijdrage was een memorabel moment in het bomvolle Stadion Galgenwaard.

Naast een zangcarrière is Martin ook actief als radiomaker. Bij BINGO FM, een radiostation dat 24 uur per dag alleen Nederlandstalige muziek laat horen, heeft hij sinds maart 2005 op zondagmiddag zijn eigen radioprogramma.

In 2006 gaat Martin’s manager met een hernieuwde opname van “Mooi Is Het Leven” naar Willem van Kooten, directeur van platenmaatschappij Red Bullet Productions. Hij is enthousiast en Martin tekent in augustus 2006 een contract met Red Bullet Productions. Op 4 september van dat jaar komt de single “Mooi Is Het Leven” officieel uit op het label van Red Bullet Productions. De clip, opgenomen tijdens het TROS programma “Sterren Voor Dieren” is regelmatig te zien bij TV ORANJE en STERREN.NL

Op 17 december 2007 bij het vertrek van burgemeester Annie Brouwer was de premiere van de single. “Dat is mijn Utrecht” geschreven door Jeffrey Weber.

Op 24 maart 2008 heeft Martin een concert gegeven in het Beatrix Theater in Utrecht.  Hiervan is een geweldige DVD en CD gemaakt. Tijdens dit concert zong Martin een nieuw nummer wederom geschreven door Jeffrey Weber. Dit nummer is in oktober 2008 uitgekomen als single. Een nummer geschreven op verzoek van Martin over zijn overleden vader.

De single wordt net zoals zijn DVD en CD uitgegeven door JWH Producties.

Eind November 2010 komt Martin met een nieuwe single “Een vriend voor het leven” een lied over echte vriendschap. Ook Jeffrey Weber heeft deze single geschreven. Op naar 2011 en kijken wat dit jaar voor Martin gaat brengen.