Rox

Biography

RoxRox werd 26 jaar geleden geboren als Roxanne van Driel. Midden in de Betuwe groeide ze op het platteland op in het rustieke dorpje Kapel-Avezaath.
Al vroeg leerde ze muziek te waarderen wat erin resulteerde dat ze op haar 14de jaar al op familiefeestjes ging zingen en wat later in een heuse popband. Daar deed ze de broodnodige ervaring op en de ‘hardheid’ die gepaard gaat met een artiestenbestaan leerde ze al vroeg kennen.
ROX laat zich inspireren door diverse artiesten en muziekstijlen, van levenslied tot stevige pop, van Willeke Alberti tot Tina Turner. Dit hoor je ook door in haar stem, ze kan er alle kanten mee op en blijft daarin ook geloofwaardig. Dat is belangrijk als je een liedje echt wilt ‘brengen’.
De drang om zelf bekend te worden met een eigen repertoire begon zich langzaam meester te maken van deze vrolijke blondine. Met een goede sponsor en een aantal topliedjes kwam ze terecht in de WHITE VILLA STUDIO van de vermaarde producer JOHN DIRNE (Toppers, André van Duin, René en Danny Froger, René Schuurmans,etc.). Er werd een aantal mooie Nederlandstalige nummers opgenomen die zich door hun frisse en hippe productie onderscheiden van de middenmoot.
Haar eerste echte single deed ze niet solo maar samen met TWAN LIJTEN. Die heeft samen met ROX zijn hit PUUR OP HET GEVOEL (2002) nieuw leven ingeblazen. Resultaat was een volwaardige productie die alle vaderlandse hitlijsten heeft bestormd. De single bereikte in alle lijsten hoge posities en zelfs in de MEGA TOP 100 kwam ze tot de 17de positie. Gevolg was veel TV en grote optredens bij onder andere de TROS en diverse MEGA Piraten Festijnen.
Door het binnenhalen van de belangrijke winst van de Grote Sena Demo Plugpanel Prijs, is de interesse gewekt van Robby Langendorff en Bob Vos (CNR Music/Cornelis). Resultaat: Haar allernieuwste single, IK KAN NIET ZONDER JOU,Binnenkort komt er weer een leuk nummer uit Wordt vervolgd..!

ROX BOEKEN KLIK HIER!!